Półki na przetwory – nowa zabudowa

Posiadanie w piwnicy półek na zimowe przetwory, to świetny pomysł, bo jest tam sporo miejsca i dość zimno. W dodatku panuje tam półmrok, a nawet ciemność po zachodzie słońca. Jeśli ktoś ma przypadkiem okna, zawsze można ja zasłonić, albo założyć sobie specjalne rolety w celu zabezpieczenia potraw przed światłem. Budownictwo przewidziało rozwiązania dla różnego typu piwnic, możliwe jest dostosowanie regału z półkami do każdego rodzaju wnętrza. Budowanie na wymiar już nikogo nie dziwi. Można dość łatwo dopasować szerokość i wysokość poszczególnych segmentów, aby powierzchnia na słoiki była dostatecznie duża, a wysokości między półkami pozwalały na umieszczenie różnej wysokości słoików. Warto pamiętać także aby półki były z dość grubych płyt lub desek, gdyż będą musiały utrzymać dość spory ciężar. Niektóre słoiki, zwłaszcza te dość duże, potrafią ważyć nawet kilka kilogramów. Takich przetworów na zimę robi się zazwyczaj więcej niż jeden słoik, zatem należy tę ilość pomnożyć razy wagę. Półki muszą być także dobrze wypoziomowane, aby nic z nich nie spadło.

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)